Schaafsma uit Franeker maakt beste banketbakkersijs van Friesland

0

Banketbakkerij De Korenbloem Schaafsma uit Franeker maakt het beste banketbakkersijs van Friesland (binnen het Patisserie College)

Hoog niveau bij ijswedstrijd van het Patisserie College

Smakelijk nieuws uit Franeker en omstreken! Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat u voor het allerlekkerste banketbakkersijs van Friesland bij De Korenbloem Schaafsma moet zijn. De Korenbloem Schaafsma is als beste ijsmaker uit de bus gekomen tijdens de landelijke banketbakkersijs keuring van het Patisserie College., het Gilde van de Betere Banketbakkers, in samenwerking met Beko, van de provincie Friesland.

De wedstrijd

Het Patisserie College riep alle leden op hun vers gedraaide citroen sorbetijs in te leveren voor de wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’ (binnen het Patisserie College). In totaal streden 25 banketbakkers om de felbegeerde titel waarmee De Korenbloem Schaafsma uiteindelijk aan de haal ging als beste van de provincie Friesland.

Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de jury goed te spreken: “Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er vers fruit gebruikt wordt. De top van de wedstrijd lag erg dicht bij elkaar maar De Korenbloem Schaafsma is de terechte winnaar van Friesland. Zelden zulk goed ijs geproefd”, waren de lovende woorden van de jury. Ze scoorde op het gebied van smaak een dikke 8!

Winnaar Friesland

De zeskoppige jury onder leiding van juryvoorzitter Dre Eversteijn spreekt van een hoog niveau.

Eversteijn: “Het room- en sorbetijs van De Korenbloem Schaafsma is van topkwaliteit. Bij het citroensorbet proef je echte citroenen en het ijs had de juiste balans tussen zoet en zuur. Je blijft er gewoon van eten. We hebben echt zelden zulk goed ijs geproefd.”

Romke van de Meulen, eigenaar, is ontzettend trots: “We bereiden nu sinds een aantal maanden vers ijs. Dit doen we met de beste grondstoffen. Hierin doen wij geen concessies. Het is daarom leuk dat dit dus ook écht wordt geproefd. We zijn ontzettend blij met deze waardering”.

Het Patisserie College

Binnen het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook product vergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.

 

franekeractueel.nl


error: Bericht Beveiligd!